Mistä tietoja ja ohjeita?

LaTeXin käytöstä on saatavilla sekä opaskirjoja että sähköisiä oppaita. Distribuution mukana tulee yleensä eri pakettien dokumentaatiot. Lisäpaketteja dokumentaatioineen on saatavissa verkosta, josta löytyy myös FAQ-listoja.

Seuraavaan luetteloon on pyritty keräämään tärkeimpiä viitteitä, mutta puutteita varmasti on, samoin näkemyseroja tärkeydestä.

Alkuunpääsy

Laajempia oppaita

Verkkoresursseja

Dokumentaatio

TeX-distribuutio sisältää yleensä mukana olevien pakettien dokumentaation. Nämä on tapana sijoittaa TeX-materiaalin hakemistopuuhun TDS (TeX Directory Structure) kansioon doc (ja sen alikansioihin). Tämän löytäminen voi tuottaa vaikeuksia, mutta TDS-puun sijainti on nähtävissä TeX-ajon lokitiedostosta, minkä jälkeen voi siirtyä puun juureen ja etsiä doc-kansion.

Joissakin distribuutioissa on käytettävissä dokumentaation katseluohjelma. Esimerkiksi Windowsin MiKTeX-installaatiossa voidaan ajaa komento texdoc paketti, jolloin avataan kyseisen paketin dokumentaatio; esimerkiksi texdoc inputenc. Sama näyttää toimivan Linuxin TeX Live -distribuutiossa.


SKK    13.08.2011