Tietoa tietosanakirjasta ja tekijöistä
[#] Kansisivu
[#] Sisältö
[#] Hakemisto

Lukiotason matematiikan tietosanakirja M niinkuin matematiikka (luettakoon lyhyesti iso-M) on tarkoitettu lukiomatematiikan kertaamiseen ja hienoiseen laajentamiseen ottamatta kuitenkaan esille käsitteellisesti uusia asioita.

Kyseessä on osa laajemmasta lukiomatematiikan opiskelupaketista — nimenä myös M niinkuin matematiikka — johon kuuluu tietosanakirjan lisäksi harjoitustehtäväkokoelma ja mahdollisuus käyttää ohjelmistotyökaluja tehtävien ratkaisemiseen.

Opiskelupaketti on tulos Teknillisen korkeakoulun matematiikan laitoksella vuosina 1993 – 1997 käynnissä olleesta lehtori Simo K. Kivelän johtamasta projektista, jolla oli kahdenlaiset tavoitteet:

Työhön on ajoittain saatu rahoitusta Opetusministeriöltä erilaisia kanavia pitkin sekä Teknilliseltä korkeakoululta.

Kokemuksia ja näkemyksiä tämäntyyppisen materiaalin tuottamisesta on työssä vuosien kuluessa kertynyt runsaasti. Käyttäjien kokemusten keräämiseksi paketti asetetaan suomalaisten yliopistojen, korkeakoulujen ja lukioiden vapaaseen käyttöön. Kokemuksista toivotaan raportoitavan sähköpostiosoitteeseen Simo.Kivela@hut.fi.

Tietotekniikan nopea kehitys merkitsee, että tämäntyyppinen projekti on eräänlainen koskaan loppumaton iäisyysprojekti: aina voi tehdä lisää, aina löytyy uusia mahdollisuuksia. Lähinnä seuraava askel olisi varmaankin animaatioiden liittäminen tietosanakirjaan. Toiveena on, että projekti voisi jotenkin jatkua.

Tietosanakirjan tekstin on kirjoittanut Simo Kivelä, kuvat ovat Riikka Nurmiaisen käsialaa, teknillisessä toteutuksessa on ollut apuna Kenrick Bingham ja Mika Spåra.

29.05.2001
SKK

Kivelä, M niinkuin matematiikka, versio 1.12